Австралія виділяє черговий пакет військової допомоги Україні на $100 млн

Загалом від початку війни Україна отримала від партнера понад $655 млн.
Австралія виділяє черговий пакет військової допомоги Україні на $100 млн
t.me/Denys_Smyhal

Уряд Австралії анонсував черговий пакет військової допомоги Україні на 100 млн доларів. До нього увійшли системи ППО та дрони.

Про це пише Mind із посиланням на спільний брифінг віце-прем'єр-міністра – міністра оборони Австралії Річарда Марлза та прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Австралія залишатиметься з Україною так довго, як потрібно, щоб Україна перемогла у цій війні. З цією метою ми сьогодні оголошуємо наступний пакет допомоги Україні вартістю 100 млн доларів», – заявив Річард Марлз.

Читайте також:

Він зазначив, що 50 млн із цієї суми будуть спрямовані на системи ППО короткої дальності, а ще 30 млн – на придбання дронів. Залишок буде спрямований на закупівлю допоміжного обладнання – від надувних човнів до шоломів та черевиків.

У свою чергу Денис Шмигаль повідомив, що підтримка Австралією України вже склала понад 655 млн доларів, з них 540 млн – військова допомога.

«Дуже цінуємо таку солідарність австралійського народу з Україною. Дякую пану Річарду Марлзу за глибоку залученість до українських справ, за дієву солідарність, за конкретні речі, які робить Австралія для України», – наголосив український прем'єр-міністр.

Раніше ми писали про те, що учасники контактної групи формату "Рамштайн" за два роки війни вже виділили Україні на оборону понад $95 млрд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK