«Укрпошта» знову залишилася без власного банку

Альпарі йде з ринку.
«Укрпошта» знову залишилася без власного банку
Vardan Papikyan / unsplash.com

У першому кварталі 2024 року кількість працюючих банків не змінилася. А з найближчих претендентів на вихід із банківського ринку – Альпарі банк, який колись хотіла придбати «Укрпошта» та зробити на його базі власну фінансову установу.

Про це повідомляє народний депутат Данило Гетьманцев у своєму ТГ-каналі.

«Банк був останнім часом хронічно збитковим. Наприкінці 2023 року акціонери подали заявку на припинення банківської діяльності та відповідний план, схвалений НБУ. За планом банк має припинити діяльність до 15 травня, але станом на сьогодні його ліцензію ще не відкликано», – зазначив нардеп.

Читайте також:

За його словами, на 1 квітня в Україні продовжували діяти 63 банки, у тому числі 6 державних, 14 віднесених до іноземних банківських груп, 43 банки з приватним капіталом.

«Кількість державних банків збільшилася за рахунок Першого інвестиційного банку (Pinbank) – невеликого банку, 89% акцій якого у січні 2024 року було остаточно переоформлено на нового власника – державу від імені Фонду держмайна. Перед цим акції банку були стягнуті в дохід держави за рішенням ВАКС як актив, що належить власникам (Є. Гінеру), пов'язаним із росією як країною – агресором і проти яких було запроваджено відповідні санкції. Цікаво, що рік тому Pinbank також розглядався претендентом на передачу Укрпошті, але не склалося і від ідеї створення спеціалізованого поштового банку на даному етапі відмовилися», – написав Гетьманцев.

Раніше ми писали про те, що за 1 квартал 2024 року українські банки отримали 40,5 млрд грн прибутку, що на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK