Рада ухвалила закон про єдину роумінгову зону з ЄС: що це означає

Закон №10265 забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна - ЄС.
Рада ухвалила закон про єдину роумінгову зону з ЄС: що це означає
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо імплементації норм законодавства Європейського Союзу з питань роумінгу". Про це повідомили в Комітеті з питань цифрової трансформації.

Читайте також:

Закон №10265 забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна - ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах ЄС у режимі "Роумінг як вдома".

"Цей режим дозволить громадянам України, які періодично подорожують до будь-якої з 27 країн-членів ЄС, користуватися власним мобільним телефоном із такими самими тарифами й умовами, як вони робили б це в Україні. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в комітеті, завдяки цьому закону створюються умови як для розширення співробітництва, так і збільшення прямих контрактів, розширення бізнесу й збільшення європейських інвестицій.

Читайте також:

Зазначається, що завдяки акту будуть:

  • більш захищені права та інтереси споживачів;
  • забезпечена співпраця українських постачальників електронних комунікаційних послуг на рівних умовах із європейськими;
  • здійснено ефективний захист інтересів України під час транскордонного вирішення спорів у сфері електронних комунікації.

Раніше ми писали, що українські біженці зможуть і далі спілкуватися з близькими в Європі за доступними тарифами, оскільки в липні 2023 року угода операторів була продовжена ще на рік.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK