Відключення електроенергії 24 травня: коли не буде світла в Україні

Графіки погодинних відключень діятимуть по всій території України з 00:00 до 24:00.
Відключення електроенергії 24 травня: коли не буде світла в Україні
Ілюстративне фото / Getty Images

У п'ятницю, 24 травня, в Україні графіки відключення світла діятимуть протягом доби. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"Графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в компанії, причина - дощова погода та щільна хмарність у більшості регіонів України, що заважає сонячним електростанціям працювати на максимальній потужності. Відповідно в енергосистемі й у денні години буде наявний дефіцит електроенергії.

Читайте також:

Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення в конкретному регіоні, можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Раніше ми писали, що енергетична інфраструктура України сильно постраждала через російські обстріли. Однак кожен громадянин може допомогти енергосистемі впоратися з кризою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK