Кияни та гості столиці 3 роки платили за паркомісця «мимо каси»: 60% парковок працювали нелегально

Журналісти з'ясували, що це коштувало бюджету сотні мільйонів гривень.
Кияни та гості столиці 3 роки платили за паркомісця «мимо каси»: 60% парковок працювали нелегально
ілюстративне фото / kyivcity.gov.ua

У Києві близько 60% парковок "Київтранспарксервісу" не працювали легально три роки. Комунальне підприємство, яке загрузло в мільйонних судових справах, завдало збитків столичному бюджету щонайменше 250 млн грн.

Про це пише «БізнесЦензор» у своєму авторському матеріалі.

Видання зазначає, що у 2011 році під управлінням "Київтранспарксервісу" знаходилося 642 майданчики загалом 60 032 машиномісць. А вже у 2022 році таких майданчиків стало лише 226 на 6593 машиномісць. Виявилося, що Департамент транспортної інфраструктури КМДА окремими наказами може вилучати парковки з-під управління комунального підприємства. Тому їх чисельність у КП не є постійною.

Читайте також:

Видання з'ясувало, що з 2019 по 2022 рр. "Київтранспарксервіс" не використав 60% закріплених за ним майданчиків. Про що свідчить судове рішення, що підприємство "не забезпечило розробку, затвердження та узгодження схем організації дорожнього руху" на 1 367 парковках загалом 33 248 машиномісць».

За підрахунками аудиторів, внаслідок таких махінацій підприємство недоотримало щонайменше 421,7 млн грн., а бюджет столиці – 253 млн грн.

«Колись "Київтранспарксервіс" звертався до небайдужих киянів із закликом повідомляти про нелегальний бізнес на паркуванні. Непорядним користувачам погрожував вжити заходів, "аж до припинення договірних відносин". Поки що саме користувачі парковок карають комунальне підприємство на сотні мільйонів гривень, завалюючи "Київтранспарксервіс" численними позовами», - резюмує автор матеріалу.

Раніше ми писали про те, що у Києві з 22 квітня цього року відновлюється оплата за паркування, що коштуватиме від 5 до 35 грн за годину залежно від зони.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK