В Укргідроенерго розповіли, за який час можна відбудувати Каховську ГЕС

За попередніми розрахунками, відбудувати Каховську ГЕС можливо за 6-7 років, але перед цим потрібно, аби була деокупована територія.
В Укргідроенерго розповіли, за який час можна відбудувати Каховську ГЕС
Каховська ГЕС до підриву росіянами / facebook.com/Ukrhydroenergo

Відбудувати зруйновану росіянами Каховську ГЕС можна буде за 6-7 років після деокупації регіону. Про це повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Читайте також:

"За попередніми розрахунками, відбудувати станцію можливо за 6-7 років, але перед цим потрібно, аби була деокупована територія, і тоді ми зможемо осушити місце, де відбувся підрив, провести обстеження, демонтувати зруйновані споруди та конструктиви Каховського гідровузла. А далі вже приступити до безпосередньої відбудови станції", - розповів він.

За останніми підрахунками компанії, середньорічний показник неотриманого доходу Укргідроенерго від продажу електричної енергії та допоміжних послуг унаслідок руйнування ГЕС становить 138 млн доларів.

Читайте також:

"Якщо говорити в цілому в розрізі української енергосистеми, то внаслідок руйнування Каховської ГЕС було втрачено 343,2 МВт встановленої потужності. Крім того, було втрачено 192 МВт регулюючої потужності, необхідної для оперативного балансування ОЕС України", - наголосив Сирота.

Нагадаємо, уночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK