Впровадження електронних квитків у транспорті: Рада підтримала законопроєкт

Законопроєкт створює передумови до впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електротранспорті.
Впровадження електронних квитків у транспорті: Рада підтримала законопроєкт
Ілюстративне фото / Getty Images

Верховна Рада України в цілому підтримала законопроєкт №5705, який створює передумови до впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Читайте також:

Зазначається, що ухвалений законопроєкт дає можливість встановити та затвердити форму електронного квитка. Зокрема, визначити обов'язкові реквізити та відомості, які повинні міститися у квитку. 

"Наразі міністерством уже підготовлено проєкт наказу про нову форму квитка, адже та форма, що діє в Україні сьогодні, це спадок рядянського минулого. Важливо, що ухвалений законопроєкт не просто унормовує наші повноваження як міністерства розробити форму електронного квитка, а дає можливість повноцінно працювати над запровадженням єдиного електронного квитка для кількох видів транспорту", - розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач. 

До того ж міністерство зможе затвердити технічні вимоги до автоматизованих систем обліку оплати проїзду, щоб вони між собою могли взаємодіяти та синхронізуватись. Передусім йдеться про електронні квитки для пільгових категорій населення.

Читайте також:

"У підсумку законопроєкт №5705 дозволить уніфікувати проїзні документи, які видають оператори автоматизованих систем оплати проїзду, та створити правове поле дії електронних квитків на автобусних маршрутах загального користування", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що правила та можливості оплати проїзду в громадському транспорті Києва залишаються такими, як раніше. Змінився лише час списання коштів із банківської картки за проїзд, а саме після кожної другої поїздки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK