Число багатіїв у світі різко зросло: де і наскільки збільшилося багатство мільйонерів за рік

1% надбагатих людей контролює 34% загального світового багатства.
Число багатіїв у світі різко зросло: де і наскільки збільшилося багатство мільйонерів за рік
Lux Charters / unsplash.com

Кількість заможних людей та їхнє багатство досягли безпрецедентного рівня у 2023 році. Глобальне багатство збільшилося на 4,7%, досягнувши $86,8 трлн. У той же час кількість багатіїв у всьому світі збільшилася на 5,1% до 22,8 мільйона чоловік і продовжує зростати.

Про це свідчать дані звіту про світовий добробут за 2024 рік, підготовлений Дослідницьким інститутом Capgemini.

Зазначається, що у Північній Америці було зареєстровано найбільшу кількість мільйонерів. Там річне зростання багатства становило 7,2%, а багатіїв - 7,1%.

Читайте також:

Водночас, згідно з звітом, у сегменті Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Європі спостерігалося скромніше зростання добробуту та населення. (4,2% та 4,8%) та (3,9% та 4,0%), відповідно

У Латинській Америці та на Близькому Сході зафіксовано обмежене зростання багатих людей: добробут зріс на 2,3% та 2,9%, а чисельність мільйонерів – на 2,7% та 2,1%.

Навпаки, Африка була єдиним регіоном, де багатство багатих людей (-1,0%) та чисельність багатіїв (-0,1%) впали через падіння цін на сировину та скорочення іноземних інвестицій.

Крім того, повідомляється, що особи з надвисокими доходами володіють понад 34% загального багатства, і при цьому становлять трохи більше 1% загальної кількості мільйонерів.

Звіт про світовий добробут 2024 року охоплює 71 країну, на частку яких припадає понад 98% світового валового національного доходу та 99% капіталізації світового фондового ринку. Багаті люди - це заможні люди з інвестиційними активами у розмірі 1 мільйона доларів США або більше. Багаті люди поділяються на три категорії залежно від рівня добробуту: надбагаті (30 мільйонів доларів США та більше), мільйонери середнього рівня (5–30 мільйонів доларів США) та мільйонери «по сусідству» (1–5 мільйонів доларів США).

Раніше ми писали про те, що найбагатшими людьми у світі названі Арно та Безос, Цукерберг та Маск.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK