При виборі криптобіржі чи обмінника перевагу варто віддавати платформам, які регулюються державними органами і мають необхідні ліцензії – експерт

Слідування основним правилам безпеки при користуванні цифровими активами, дозволить зберегти гроші.
При виборі криптобіржі чи обмінника перевагу варто віддавати платформам, які регулюються державними органами і мають необхідні ліцензії – експерт
Traxer / unsplash.com

Сьогодні все більше людей починають використовувати криптовалютні біржі та обмінники для купівлі, продажу та обміну цифрових активів. Однак, чим популярніше стає криптовалюта, тим більше зростають загрози її безпеці.

Співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Соnсогԁ Fintech Solutions Олена Сосєдка розповіла в коментарі УНН, як обрати біржу або обмінник, щоб зберегти свої кошти.

За її словами, при виборі біржі або обмінника необхідно звернути увагу на репутацію та відгуки користувачів, наявність ліцензії, прозорість і відкритість платформи. Вона наголосила, що надійні платформи надають інформацію про свою команду, місцезнаходження та юридичний статус.

"Перевагу варто віддавати платформам, які регулюються державними органами і мають необхідні ліцензії", - зазначила Олена Сосєдка.

Окремо увагу слід приділити безпеці аккаунта – використовувати двофакторну аутентифікацію (2FA) та придумувати складні паролі, які міститимуть букви, цифри та символи.

Експерт наголосила, що особливо уважними потрібно бути до фішингових атак і не переходити за посиланнями з підозрілих листів, а також завжди перевіряти URL сайту перед введенням даних.

Окрім того, Олена Сосєдка радить не зберігати активи на одній платформі, а краще розділити їх між декількома біржами і гаманцями для зниження ризиків. На біржі варто зберігати тільки ту частину криптомонет, яка необхідна для торгівлі, а іншу - в холодних гаманцях.

Перед відправкою коштів слід уважно перевіряти правильність адреси отримувачів, а також використовувати мітки (теги) і робити малі тестові перекази перед відправкою великих сум.

"Регулярно читайте новини та статті про безпеку в сфері криптовалют. Вчіться на досвіді інших користувачів. Приєднуйтесь до криптовалютних спільнот, де можна обговорити питання безпеки і отримати поради від досвідчених учасників. Слідкуйте за оновленнями програмного забезпечення та додатків, які ви використовуєте", - додала співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Соnсогԁ Fintech Solutions.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK