Графіки погодинних відключень відкоригували: коли не буде світла 11 червня

Укренерго подовжило дію відключень світла по всій Україні.
Графіки погодинних відключень відкоригували: коли не буде світла 11 червня
Ілюстративне фото / pixabay.com

В Україні у вівторок, 11 червня, графіки відключення електроенергії діятимуть з 14:00 до 23:00, а не до 19:00, як передбачалося раніше. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

Так, сьогодні термін застосування графіків погодинних відключень (ГПВ) по всій території України подовжений - обмеження будуть діяти з 14:00 до 23:00.

"Причина - споживання в спеку продовжує зростати й показує відсутність економії. Водночас українські електростанції через масштабні пошкодження не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як розповіли в компанії, для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі. Тож диспетчерський центр Укренерго вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

Раніше ми писали, що через масовані російські обстріли в Україну повернулися відключення світла. У такому разі дуже важливо мати запаси продуктів, які псуються без холодильника.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK