Розподіл електроенергії буде більш справедливим: що кажуть у Держенергонагляді

В Україні оновлять перелік об'єктів, які не підлягають знеструмленню.
Розподіл електроенергії буде більш справедливим: що кажуть у Держенергонагляді
Ілюстративне фото / Getty Images

Інвентаризація критично важливих об'єктів дозволить забезпечити більш справедливий розподіл електроенергії в Україні. Про це заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян.

Читайте також:

За його словами, Держенергонагляд спільно з операторами системи розподілу та військово-цивільними адміністраціями здійснюють інвентаризацію підключень до електромереж об'єктів критично важливої інфраструктури. 

"За результатами буде оновлено перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню. Це також сприятиме більш справедливому розподілу електроенергії для споживачів", - повідомив Слободян.

Читайте також:

Він розповів, що останнім часом у містах, де є велика кількість об'єктів критичної інфраструктури, більше відключень припадає саме на побутових споживачів. 

Тож завдання інвентаризації полягає в тому, щоб розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об'єкти. При цьому споживачів, які можуть бути задіяні в графіках погодинних відключень, приєднати до інших ліній.

Читайте також:

"Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, мають бути від'єднані всі інші споживачі. Це сприятиме забезпеченню принципу справедливого і рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об'єктів", - пояснив голова Держенергонагляду.

Раніше ми писали, що найближчими днями НАЕК "Енергоатом" виведе в ремонт ще один енергоблок-тисячник на АЕС



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK