Через відключення світла 2/3 бізнесу може збанкрутувати

В Ощадбанку поділилися думкою своїх найбільших клієнтів.
Через відключення світла 2/3 бізнесу може збанкрутувати
Anne Nygård / unsplash.com

65% великих клієнтів Ощадбанку заявили, що відключення світла може поставити їхній бізнес на межу банкрутства.

Про це повідомляє Фінансовий клуб із посиланням на слова заступника директора департаменту продажу мікро-, малого та середнього бізнесу «Ощадбанку» Дениса Самчука.

«Є бізнеси, робота яких побудована таким чином, що якщо їх відключити, то таке підприємство може збанкрутувати. Ми провели опитування серед 300 найбільших клієнтів Ощадбанку. 80% на сьогоднішній день не розуміють, що їм робити. 65% сказали, що для них відключення електроенергії – це критично та близько навіть до банкрутства бізнесу», – наголосив Денис Самчук.

За словами банкіра, найскладніша ситуація склалася у компаніях, продукція яких зберігається у холодильних установках.

«Наразі підприємства запитують, яке енергообладнання їм встановити. До війни багато хто встановлював сонячні панелі, які в цій ситуації не рятують. Хтось встановлював дизельні генератори, але не всі вони мають достатню потужність, щоб забезпечити виробництво. Тому ситуація критична», – заявив представник «Ощадбанку».

Раніше ми писали про те, що, за даними НБУ, у травні Індекс очікувань на ділову активність знизився. Серед основних причин бізнес називав дефіцит електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK