ЄС створює орган, який стежитиме, щоб допомогу Україні не крали

Ревізійна рада Ukraine Facility діятиме до 30 червня 2028 року.
ЄС створює орган, який стежитиме, щоб допомогу Україні не крали
Guillaume Périgois / unsplash.com

Європейська комісія створює Ревізійну раду Ukraine Facility. Цей орган контролюватиме фінансування ЄС, яке виділяється Україні в рамках цього плану для запобігання шахрайству, корупції, конфліктам інтересів та порушень.

Про це повідомляє Komersant.Info з посиланням на рішення, опубліковане в офіційному віснику ЄС.

Видання зазначає, що ревізійна рада Ukraine Facility оцінює системи, які Україна має для запобігання, усунення, повідомлення та ефективного розгляду, розслідування та судового переслідування можливих випадків шахрайства, корупції, конфлікту інтересів та будь-яких інших порушень у видатках.

Читайте також:

Повідомляється, що орган діятиме до 30 червня 2028 року і складатиметься із трьох членів, призначених Єврокомісією серед громадян країн ЄС з підтвердженим досвідом роботи у сфері аудиту чи фінансового моніторингу терміном на два роки.

Штаб-квартира ради перебуватиме у Брюсселі, але щонайменше шість разів на рік її члени відвідуватимуть Україну і кожні три місяці готуватимуть звіт з рекомендаціями для України щодо вдосконалення системи управління та контролю над фінансуванням у рамках Ukraine Facility.

«Інформація, яку рада отримала або про яку їй стало відомо, про будь-які виявлені випадки або серйозні побоювання щодо неефективного управління витратами, що фінансуються в рамках Ukraine Facility, має бути негайно передана Комісії», – йдеться в оприлюдненому документі.

Раніше ми писали про те, що Рада ЄС остаточно затвердила План для Ukraine Facility, згідно з яким Україна може отримати 16 млрд євро лише цього року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK