Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС: що це дасть

Закон забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна - ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах ЄС у режимі "Роумінг як вдома".
Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС: що це дасть
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо імплементації норм законодавства Європейського Союзу з питань роумінгу" (законопроєкт №10265). Про це повідомила пресслужба Комітету з питань цифрової трансформації.

Читайте також:

Закон ухвалено на виконання однієї з умов євроінтеграції України в сфері електронних комунікацій. Він забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна - ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах ЄС у режимі "Роумінг як вдома" (RLAH).

"На практиці RLAH - це послуга, яка означає, що під час подорожей в ЄС дзвінки, SMS та передача даних включені в домашній пакет послуг, відповідно послуги роумінгу надаються без додаткової плати. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Також завдяки цьому закону суттєво покращується інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій. Вітчизняні суб'єкти господарювання отримають високий ступінь довіри, працюючи за єдиними правилами з європейськими партнерами відповідно до законодавства ЄС.

Раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо імплементації норм законодавства Європейського Союзу з питань роумінгу".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK