Скільки платить ФСБ своїм шпигунам у Німеччині

Російські спецслужби також активно використовують шантаж компроматом.
Скільки платить ФСБ своїм шпигунам у Німеччині
Sergiu Nista / unsplash.com

Росія інвестує великі суми грошей у вербування нових шпигунів у Німеччині, а також використовує методи шантажу. Гонорари агентів сягають понад 400 тисяч доларів.

Про це повідомляє Kyivindependent з посиланням на слова глави Федерального відомства із захисту конституції ФРН Томаса Хальденванга.

Читайте також:

"Росія докладає всіх зусиль, щоб компенсувати скорочення німецьким урядом кількості російських агентів у Німеччині", - заявив Томас Хальденванг.

Повідомляється, що у новому звіті відомства Хальденванга висвітлено випадок, коли двом німцям, звинуваченим минулого року у шпигунстві на користь Росії, заплатили 428 560 доларів.

Видання зазначає, посилаючись на доповідь німецької контррозвідки, що гонорари агентів показують, що російські служби, як і раніше, мають величезні фінансові ресурси для досягнення своїх розвідувальних цілей. Крім того, німецькі дипломати вразливі для шантажу, і щойно російські спецслужби отримують на них компромат, то вони не соромляться використовувати агресивні методи вербування.

Раніше ми писали про те, що СБУ затримала двох ділків, які намагалися нелегально вивезти з України комплектуючі до оптико-електронної системи наведення винищувачів МІГ-29.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK