В енергокомпанії спрогнозували, скільки взимку українці сидітимуть без світла

Населенню порадили запасатися альтернативними джерелами системи опалення.
В енергокомпанії спрогнозували, скільки взимку українці сидітимуть без світла
Bob Canning / unsplash.com

Дефіцит електроенергії для населення взимку становитиме 50%. За базовим прогнозом українці сидітимуть 12 годин без світла.

Про це повідомляє Delo.ua з посиланням на інтерв'ю виданню генерального директора Yasno Сергія Коваленка.

Читайте також:

«З великою ймовірністю ми можемо говорити, що генерація збільшиться. Звісно, без урахування обстрілів, які можуть зробити корективи. З іншого боку, взимку споживання країни найбільше. Мій базовий прогноз – в енергосистемі буде дефіцит у районі 30-35%. Що це означає споживачам? Якщо живлять критичну інфраструктуру і вже потім залишки розподілятимуть, то для споживачів дефіцит становитиме 50%. Тобто базовий прогноз – 12 годин без світла. Може бути гіршим, якщо не відновлять зруйновані потужності та не домовляться про імпорт. Можливо краще, якщо відновлять усе заплановане і температура буде сприятлива», – розповів Сергій Коваленко.

Він також порадив українцям, у яких у будинках та містах є тільки електричне опалення, наприклад, у Нікополі та Марганці, заживлювати будинки альтернативними джерелами системи опалення – генераторами чи накопичувачами з інверторами.

«Якщо світло є – ці батареї заряджаються, якщо ні – батареї живлять обладнання, яке дає тепло. Буквально сьогодні розмовляли із колегами з КМДА. У Києві є програма, якою компенсується 75% заходів щодо встановлення альтернативного живлення. На сьогодні 350 київських будинків уже скористалися цим. Мені здається, що єдиний вихід — це альтернативне енергопостачання», – наголосив гендиректор Yasno.

Раніше ми писали про те, що сума компенсації для установок потужністю до 10 кВт на одне домогосподарство становитиме 244 000 грн., а максимальна сума кредиту – 480 000 гривень терміном на п'ять років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK