Фінансові ринки «лихоманитиме» через вибори та держборг

Директор Банку міжнародних розрахунків попередив про плавне «приземлення» світової економіки.
Фінансові ринки «лихоманитиме» через вибори та держборг
Markus Winkler / unsplash.com

Банк міжнародних розрахунків (БМР) попереджає, що через зростання рівня державного боргу на тлі низки великих виборів у США, Британії та Франції, цього року може схвилювати світові фінансові ринки.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на слова генерального директора БМР Агустіна Карстенса.

Читайте також:

На думку банкіра, світова економіка перебуває на шляху до "плавного приземлення", в якому багато економістів сумнівалися, коли відсоткові ставки різко зросли.

Видання зазначає, що глобальний державний борг вже знаходиться на рекордному рівні, і вибори, починаючи від президентських виборів у США в листопаді і закінчуючи недавніми опитуваннями в Мексиці та Південній Африці та голосуваннями у Франції та Великій Британії, несуть у собі ризики.

Крім того, Агустін Карстенс заявив, що відсоткові ставки не мають наміру повертатися до наднизьких рівнів, а ціновий тиск з боку старіння населення, зміни клімату та відновлення обороноздатності, плани економічного стимулювання та загальне зростання протекціонізму можуть засмутити чутливі ринки.

«Вони (уряди) повинні зупинити зростання державного боргу та визнати, що відсоткові ставки можуть не повернутися до наднизьких рівнів, які існували до пандемії. Нам потрібен міцний фундамент для подальшого розвитку», – наголосив Агустін Карстенс.

Раніше ми писали про те, що Україна домовилася зі США про відстрочку виплат за держборгом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK