FATF поки не вніс Росію до свого чорного списку, незважаючи на вимоги України

У той же час, організація на пленарному засіданні посилила санкції проти КНДР.
FATF поки не вніс Росію до свого чорного списку, незважаючи на вимоги України
ілюстративне фото / fatf-gafi.org

За підсумками Пленарного засідання Групи з розробки фінансових заходів щодо боротьби з відмиванням грошей (FATF), проведеного днями в Сінгапурі, зупинення членства Росії в FATF залишається чинним. Проте до чорного списку країну-агресора знову не внесли.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів

Читайте також:

Крім того, FATF також ухвалила заяву, в якій попередила всі країни про посилення фінансових зв'язків Північної Кореї з міжнародною фінансовою системою та нагадала про серйозні загрози, які створює це для фінансування поширення зброї масового знищення. FATF наголосила на необхідності жорсткого застосування цільових фінансових санкцій проти Північної Кореї та припинення будь-яких кореспондентських відносин із банками КНДР.

«Ми очікували на більш рішучі дії від FATF у зв'язку з численними доказами порушень з боку Росії. Хоча я вітаю рішення про продовження припинення членства в РФ, все ще не вистачає належної реакції – включення до чорного списку. FATF, яка відповідає за безпеку глобальної фінансової системи, має дотримуватися свого мандата і прямо назвати країну, яка збільшила свої фінансові зв'язки з Північною Кореєю, порушуючи Резолюцію Ради Безпеки ООН. Доказів такої співпраці достатньо. Відсутність жорсткіших обмежувальних заходів проти Росії грає на користь Кремля, дозволяючи йому і потенційно іншим зловмисникам продовжувати підривати міжнародну систему», - заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Раніше ми писали про те, що Канада посилила контроль за фінансовими операціями, пов'язаними з державою-агресором РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK