Україна отримала тисячі сонячних панелей для лікарень - Міненерго

Енергетичне обладнання надійде до закладів охорони здоров'я в Житомирській, Волинській, Хмельницькій, Київській та Одеській областях.
Україна отримала тисячі сонячних панелей для лікарень - Міненерго
Україна отримала тисячі сонячних панелей для лікарень / mev.gov.ua

В Україну надійшло декілька партій сонячних панелей виробництва компанії Enel S.p.A у межах спільного проєкту Міністерства енергетики України, Міністерства охорони здоров'я України та Європейської комісії "Промінь надії". Про це повідомили в Міненерго.

Читайте також:

Зазначається, що всі 5876 сонячних панелей загальною потужністю близько 2 МВт будуть передані для забезпечення потреб українських лікарень. 

"Допомога обладнанням, а саме сонячними панелями, важлива для покриття потреб лікарень в енергопостачанні. Це забезпечить роботу медичного устаткування, яке рятує життя тисяч українців", - прокоментував міністр енергетики Герман Галущенко.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, альтернативні джерела енергії забезпечать безперебійну роботу лікарень під час вимкнення електроенергії.

Читайте також:

Енергетичне обладнання надійде до закладів охорони здоров'я в Житомирській, Волинській, Хмельницькій, Київській та Одеській областях. Надалі кількість закладів охорони здоров'я, яким буде передано обладнання, зростатиме.

Раніше ми писали, що з 1 травня 2024 року вперше в Україні медичний заклад почав продавати електроенергію, вироблену на своїх дахових сонячних електростанціях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK