Транш від МВФ: Україна отримала 2,2 млрд доларів за програмою Extended Fund Facility

За 14 місяців функціонування програми EFF Україна успішно пройшла вже чотири перегляди, що дозволило залучити близько 7,6 млрд доларів США з передбачених 15,6 млрд доларів США.
Транш від МВФ: Україна отримала 2,2 млрд доларів за програмою Extended Fund Facility
Ілюстративне фото / depositphotos.com

До Державного бюджету України надійшов п'ятий транш обсягом близько 2,2 млрд доларів США від Міжнародного валютного фонду в рамках чотирирічної програми Механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility - EFF. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також:

У міністерстві нагадали, що 28 червня Виконавча рада Фонду схвалила четвертий перегляд програми EFF.

"За 14 місяців функціонування програми EFF Україна успішно пройшла вже чотири перегляди, що дозволило залучити близько 7,6 млрд доларів США з передбачених програмою 15,6 млрд доларів США. Ми продовжуємо активно працювати над провадженням спільно визначених реформ за Програмою, що сприяє забезпеченню макрофінансової стабільності та створює умови для подальшого відновлення і розвитку економіки України на шляху до вступу в ЄС", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Наступні заходи, які Україна повинна буде вжити до п'ятого перегляду, визначено в спільному Меморандумі України та МВФ про економічну та фінансову політику. 

Читайте також:

Зокрема, це продовження структурних реформ, що охоплюють державні фінанси, фінансовий сектор, монетарну та валютно-курсову політику, урядування, боротьбу з корупцією та енергетичний сектор. 

Раніше ми писали, що у 2024 році Україна розраховує залучити ще три транші обсягом 4,5 млрд дол. США за програмою МВФ Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK