Шахрайство на крові: злочинці знімали гроші з рахунків загиблих військових

У схемі брав участь працівник моргу та айтішник.
Шахрайство на крові: злочинці знімали гроші з рахунків загиблих військових
t.me/pgo_gov_ua

У Дніпрі затримано членів злочинної групи, які незаконно заволоділи майже 1,5 млн грн з рахунків загиблих українських військових.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора

У відомстві зазначили, що 5 учасників злочинної групи повідомлено про підозру за фактами крадіжки, шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних автоматизованих систем, передбаченого ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 190, ч. 190 ст. 361 КК України.

Читайте також:

Повідомляється, що підозрювані, залучаючи працівника бюро судово-медичної експертизи, на території моргу викрадали SIM-картки та мобільні телефони загиблих українських військових. А серед учасників групи був ІТ-шник, який змінював паролі та отримував повний доступ до онлайн-банкінгу загиблих воїнів.

«Надалі підозрювані знімали готівку, оформляли кредити на імена загиблих та переказували гроші на власні рахунки. Наразі встановлено 20 потерпілих, сума завданих збитків – майже 1,5 млн грн. Під час обшуку вилучено мобільні телефони, комп'ютерну техніку, SIM-картки, військовий одяг та екіпірування, чорнові записи. Наразі всім учасникам групи обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою» – повідомили в Офісі генпрокурора.

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі викрили колишніх працівників банку, які заволоділи 60 млн грн вкладників.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK