Україна отримає 200 млн євро від ЄБРР: на що підуть гроші

З початку повномасштабного вторгнення допомога ЄБРР у всіх напрямках досягла майже 4 млрд євро.
Україна отримає 200 млн євро від ЄБРР: на що підуть гроші
Міністр фінансів України Сергій Марченко / mof.gov.ua

Україна отримає 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку НАК "Нафтогаз України" у створенні стратегічних резервів природного газу й підтримку енергетичної безпеки. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також:

Міністр фінансів України Сергій Марченко та керуючий директор ЄБРР у справах України та Молдови Арвід Тюркнер підписали відповідний Договір гарантії. 

"ЄБРР є лідером у підтримці ініціатив для забезпечення стабільності функціонування енергетичного сектору України. Вдячний за розуміння нагальних потреб України та ухвалення необхідних рішень. Сьогоднішнє підписання є важливим кроком для посилення енергетичної стабільності України в умовах війни", - прокоментував Марченко.

Наразі на стадії реалізації в державному секторі знаходиться десять спільних із ЄБРР проєктів загальним обсягом 2,1 млрд євро. 

Читайте також:

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення допомога ЄБРР у всіх напрямах сягнула майже 4 млрд євро. Банк значно збільшив обсяги фінансування України та має намір продовжувати інвестувати в Україну від 1,5 до 2 млрд євро щорічно.  

Раніше ми писали, що партнери G7+ виділять додаткову допомогу енергетичному сектору України на загальну суму понад 1 млрд доларів.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK