Макрон повечеряв із королем Чарльзом майже на 500 тисяч євро: що було в меню

Подібні прийоми призвели до дефіциту бюджету Єлисейського палацу на 8,3 млн. євро.
Макрон повечеряв із королем Чарльзом майже на 500 тисяч євро: що було в меню
Прийом Еммануелем Макроном короля Чарльза у вересні минулого року у Версалі / Liv Martin/POLITICO

Розкішна вечеря президента Франції Еммануеля Макрона і короля Великобританії Чарльза III, яка коштувала 475 000 євро, істотно збільшила рекордно високий дефіцит бюджету Єлисейського палацу (резиденції президента Франції).

Про це повідомляє POLITICO з посиланням на Рахункову палату Франції.

Читайте також:

Видання зазначає, що витрати Єлисейського палацу, що включають витрати, пов'язані з дипломатичними та президентськими обов'язками президента, а також адміністративними витратами, персоналом, безпекою та управлінням майном, досягли колосальної суми у 125 мільйонів євро, внаслідок чого бухгалтерський баланс виявився в мінусі на 8, 3 мільйони євро.

Повідомляється, що серед основних чинників дефіциту бюджету були дві розкішні державні вечері з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді та королем Чарльзом III.

«У вересні минулого року Макрон приймав главу британської держави у Версалі, історичній резиденції французької монархії, на зірковому бенкеті, на якому були присутні не менше 160 запрошених, включаючи соліста гурту Rolling Stones Міка Джаггера та британського актора Х'ю Гранта. Вечеря, під час якої гості насолоджувалися блакитним лобстером і рожевими макарунами, обійшлася французькому президенту приблизно 475 000 євро, включаючи понад 165 000 євро на кейтеринг і більше 40 000 євро на вино (включаючи пляшку Château Mouton 2004 року)" -  пише видання.

Раніше ми писали про те, що Британська компанія Crown Estate, яка керує громадською власністю короля Чарльза, повідомила про рекордний прибуток за 2023/24 фінансовий рік у розмірі 1,1 млрд фунтів стерлінгів (1,42 млрд доларів США), чому сприяли доходи від оренди морських вітрових електростанцій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK