Міжнародне агентство спрогнозувало, коли економіка України почне відновлюватись

8-9% українського довоєнного ВВП перебувають під окупацією.
Міжнародне агентство спрогнозувало, коли економіка України почне відновлюватись
Margarita Marushevska / unsplash.com

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України не досягне довоєнного рівня до 2027 року, при цьому зберігається високий рівень невизначеності масштабів, результатів та наслідків російсько-української війни.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на S&P Global Ratings.

Читайте також:

Видання зазначає, що навіть якщо економіка почне відновлюватися з огляду на збитки, завдані війною, реальний ВВП України не досягне довоєнного рівня до 2027 року, як передбачалося раніше. А незалежно від тривалості воєнних дій, пов'язані з ними ризики, ймовірно, збережуться упродовж тривалого часу.

Також повідомляється, що реструктуризація боргу України відбувається на тлі значного економічного, зовнішнього та фіскального тиску, спричиненого військовою агресією. При цьому території, окуповані російськими військами, становлять близько 15% площі України та 8-9% її довоєнного ВВП, а майже третина населення України мігрували, з яких близько 15% виїхали за кордон та стали біженцями.

Раніше ми писали про те, що за прогнозами Нацбанку, з України можуть виїхати ще 700 тисяч людей протягом 2024-2025 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK