Відбувся штрафом: суд ухвалив вирок посадовцю військкомату, у якому фіктивно служили футболісти

Суд виніс вирок у провадженні командира роти охорони Івано-Франківського ОТЦК та СП, у підрозділі якого фіктивно проходили службу футболісти місцевої команди.
Відбувся штрафом: суд ухвалив вирок посадовцю військкомату, у якому фіктивно служили футболісти
Суд виніс вирок посадовцю військкомату, у якому фіктивно служили футболісти / dbr.gov.ua

Калуський районний суд виніс вирок у провадженні командира роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У його підрозділі фіктивно проходили службу футболісти місцевого професійного клубу, які до того ж безпідставно отримали від держави майже 1,5 млн грн матеріального забезпечення. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

Встановлено, що в роті охорони проходили службу семеро чоловіків, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Усі вони на службу не з'влялися та не виконували жодних військових обов'язків.

ДБР завершило розслідування справи у квітні 2024 року. Суд визнав посадовця винним у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

"Врахувавши щире каяття обвинуваченого й те, що він повністю відшкодував завдані державі збитки, суд призначив йому штраф у розмірі 221 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Під час досудового розслідування фігуранта було відсторонено від виконання обов'язків. Він переведений на службу в інший підрозділ.

Раніше ми писали, що колишньому військовому та працівнику комунального підприємства Кам'янської міської ради "Центр первинної медико-санітарної допомоги №3" повідомили про підозру. Вони підробляли документи для подальшого звільнення військовослужбовців зі служби.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK