Військовий цвинтар за 1,8 млрд грн будуватиме консорціум, пов'язаний з підсанкціонованим бізнесменом

Ціна на гранітну плитку може бути в 2 рази вищою за ринкову.
Військовий цвинтар за 1,8 млрд грн будуватиме консорціум, пов'язаний з підсанкціонованим бізнесменом
Ескізний проект кладовища зробив дніпропетровський архітектор Сергій Дербін / nashigroshi.org

Згідно з повідомленням у системі «Прозорро», 1 серпня держустанова "Національний військовий меморіальний цвинтар" Мінветеранів уклала угоду з Консорціумом "Білдінг ЮА" про будівельні роботи вартістю 1,76 млрд грн. При цьому ціни на граніт можуть бути завищені більш ніж у 2 рази.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Видання зазначає, що переможець тендеру має до кінця 2025 року виконати першу чергу будівництва Національного військового меморіального цвинтаря (с. Гатне, Київська обл.). При цьому у підсумковій відомості найбільша сума 312 млн грн. припадає на різні вироби з натурального каменю сірого кольору вулканічного походження.

Повідомляється, що, ймовірно, йдеться про граніт. Так, «виріб з натурального каменю сірого кольору вулканічного походження, дрібнозернистої поверхні, 1000-400*400*80мм (Україна)» обійдеться в 3 740 грн/кв. м із ПДВ. При цьому у відкритих джерелах можна знайти сіру термооброблену плитку меншою товщини 20 мм із Покостівського граніту по 1420 грн/кв. м або з Габро по 1720 грн/кв. м.

Крім того, як пише видання, консорціум отримав підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов, а сам консорціум «Білдінг ЮА» було створено 4 липня 2024 року, тобто через один день після оголошення нинішнього тендеру. При цьому 80% у консорціумі належить одеській фірмі ТОВ «Євроелітбуд». По 10 відсотків належать ТОВ «Акам» (виробник граніту) та ПрАТ «Броварське дорожньо-будівельне управління №50» (асфальтні роботи).

Зазначається, що дніпровська компанія "Акам" належить директору Олексію Міхєєву з Дніпра та АТ "ЗНІКІФ "Технології", яким через кіпрську "Licita Trading Co Limited" володіє Софія Кононенко. До весни 2024 року бенефіціаром замість неї був Вадим Єрмолаєв, який володів корпорацією "Алеф".

Видання нагадує, що у грудні 2023 року Єрмолаєв потрапив під санкції РНБО України, а всього з 2019 року "Акам" «натендерив» 970 млн грн на будівельних роботах та модульних укриттях.

Раніше ми писали про те, що позаминулого тижня було оприлюднено 52 тис. повідомлень про закупівлю на 13,35 млрд грн. При цьому найбільшими тендерами майже на 1,4 млрд грн кожен стали закупівля дизпалива для Міноборони та ремонт лікарні у Кривому Розі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK