Перше ОСББ в Україні взяло кредит на сонячну електростанцію: які умови

Sense Bank підписав першу кредитну угоду на придбання та встановлення сонячної електростанції потужністю 30 КВт для ОСББ із Вінниці.
Перше ОСББ в Україні взяло кредит на сонячну електростанцію: які умови
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українські банки вже розпочали оформлювати кредити за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%" на купівлю та облаштування устаткування для генерації електроенергії з альтернативних джерел, а також обладнання для зберігання електричної енергії для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК). Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Державний Sense Bank підписав першу кредитну угоду на придбання та встановлення сонячної електростанції потужністю 30 КВт для ОСББ із Вінниці. Позика видана строком до 5 років.

"Сьогодні ми підписали першу угоду з ОСББ із міста Вінниця на надання кредитних коштів для зведення сонячної електростанції потужністю 30 кіловатів. Це перше ОСББ із понад 39 тисяч зареєстрованих в Україні об'єднань, якому вже сьогодні доступна повна енергетична незалежність", - підкреслив голова правління Sense Bank Олексій Ступак.

За умовами програми "Доступні кредити 5-7-9%", для ОСББ та ЖБК сума кредиту може складати до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. Програма працюватиме в комбінації з програмою "ГрінДІМ". ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати до 70% вартості проєкту після його облаштування. 

Читайте також:

Щоб скористатися державною програмою пільгового кредитування "Доступні кредити 5-7-9", керівництво ОСББ чи ЖБК має подати заявку до одного з банків, які співпрацюють із Фондом розвитку підприємництва, та надати пакет необхідних документів, встановлених банком.

Раніше ми писали, що першого дня фактичної роботи державної програми безвідсоткового кредитування фізичних осіб - власників домогосподарств на придбання енергетичного обладнання українські банки вже видали перші пільгові кредити громадянам.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK