Війна: скільки витрачає Україна та РФ на військові дії і скільки нам потрібно для перемоги

Збільшення західної допомоги лише до 0,26% ВВП США, ЄС та Британії компенсувало б різницю в ресурсах.
Війна: скільки витрачає Україна та РФ на військові дії і скільки нам потрібно для перемоги
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Західні країни можуть легко дозволити собі більшу підтримку України, оскільки ВВП США, ЄС та Великобританії приблизно у 9 разів більше, ніж у Росії. А сукупний ВВП ЄС та Великобританії в 5 разів більший за російський.

Про це пише Financial Times.

Читайте також:

Видання зазначає, що за даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, витрати на війну з боку РФ минулого року становили 5,9% ВВП, а в Україні — 37%.

«Це означає, що Росія витратила приблизно на 150 млрд доларів більше. Припустимо, що Захід має надати таку суму, щоб Україна спромоглася утримати свої позиції. Це відповідає лише 0,26% ВВП США, ЄС та Великобританії разом узятих. Якби тільки ЄС та Великобританія фінансували підтримку, вона становила б 0,48 відсотка їхнього ВВП», – пише видання.

На думку автора матеріалу, якщо припустити, що Україні потрібно збільшити ресурси на 30% для компенсації меншої чисельності населення і ресурсів та повернення значної частину окупованих територій, то їй необхідно близько 265 млрд дол. А це лише 0,45% ВВП США, ЄС та Великобританії та 0,85% ВВП ЄС та Великобританії.

Раніше ми писали про те, що починаючи з 24 лютого 2022 року, Україна залучила понад 93 млрд доларів США бюджетної підтримки від міжнародних партнерів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK