Опубліковано ТОП 5 українців, які впливають на економіку країни

Експерти підготували рейтинг "Топ 100 найвпливовіших українців-2024".
Опубліковано ТОП 5 українців, які впливають на економіку країни
ілюстративне фото / Соцсети

Видання «Фокус» підготувало рейтинг "Топ 100 найвпливовіших українців-2024", який не оновлювався з 2021 року. Завдяки опитуванню провідних економічних експертів було визначено двадцятку найвпливовіших у сфері економіки.

Про це повідомляє "Фокус".

Читайте також:

Видання зазначає, що до ТОП 5 найвпливовіших українців у розділі "Бізнес" увійшли:

  1. Рінат Ахметов. Ахметов довгі роки очолював рейтинг найбагатших українців за версією видання Фокус — у рейтингу 2021 року його статки оцінювалися у понад 10,6 млрд доларів. З початку повномасштабного вторгнення Група "Метінвест" втратила два великі металургійні підприємства - ММК ім. Ілліча та завод "Азовсталь". Також багато втрат зазнали й енергоактиви Ахметова, адже росіяни неодноразово атакували теплові електростанції компанії "ДПЕК Енерго".
  2. Андрій Пишний. Глава Нацбанку прийшов на посаду у надскладні як для України, так і для фінансового сектору країни часи. Адже головним завданням під час війни стало утримати фінансову стабільність та забезпечити безперебійну роботу банків. За час його роботи було проведено валютну лібералізацію — ослаблення обмежень, встановлених на початку війни як для бізнесу, так і для фізичних осіб. У травні 2024 року НБУ запровадив найбільший пакет пом'якшення валютних обмежень для підприємств із початку повномасштабної війни.
  3. Віктор Пінчук. Головним активом Пінчука залишається "Інтерпайп" - українська промислова компанія, виробник сталевих труб та залізничної продукції. Продукція компанії постачається у більш ніж 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки та Європи. За даними компанії, протягом 2023 року вона перерахувала до бюджетів усіх рівнів та позабюджетних фондів 4,4 млрд грн, а порівняно з 2022 роком обсяг податкових відрахувань збільшився на 56%.
  4. Володимир Кудрицький. Вже чотири роки керує компанією "Укренерго". З початку повномасштабного вторгнення роботи побільшало чимало, адже в результаті постійних атак з боку агресора енергетичне обладнання в різних регіонах було пошкоджено або знищено. Проте команда "Укренерго" докладала та продовжує докладати зусиль, щоб споживачі отримували електричну енергію. Наразі компанія продовжує активну підготовку до опалювального сезону.
  5. Олексій Чернишов. З листопада 2022 року очолює групу "Нафтогаз". З того часу перед ним стояло кілька надважливих завдань: забезпечити газосховища достатніми запасами палива на опалювальні сезони, а також збільшити видобуток газу компаніями Групи. Нафтогазу вдалося протягом двох минулих опалювальних сезонів забезпечити українців стабільним газопостачанням. Щодо видобутку, то компанія Групи Нафтогаз АТ "Укргазвидобування" (найбільша газовидобувна компанія країни) минулого року видобула понад 13,9 млрд куб. м валового природного газу, що на 5% більше, ніж 2022 року.

Видання повідомляє, що до рейтингу також увійшли бізнесмен Олег Гороховський, керівник ДТЕК Максим Тимченко, підприємці Сергій Тігіпко, Олександр Кардаков та Томаш Фіала.

Раніше ми писали про те, що ТОП 10 переробної промисловості України отримала 317,53 млрд грн доходу у 2023 році, що на 23% більше, ніж роком раніше. При цьому на компанії, що належать Рінату Ахметову, припадає третина від них.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK