Україна має намір отримати всі 300 млрд доларів заморожених активів РФ, - Шмигаль

За словами Шмигаля, країни G7 домовилися передати Україні 50 мільярдів доларів від використання заморожених активів РФ.
Україна має намір отримати всі 300 млрд доларів заморожених активів РФ, - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / t.me/Denys_Smyhal

Україна прагне отримати всі 300 мільярдів доларів заморожених російських активів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

Читайте також:

За його словами, уже є перші результати роботи уряду в цьому напрямку. А саме країни G7 домовилися передати Україні 50 мільярдів доларів від використання заморожених активів РФ.

"У нас є наша політична рамка: Україна має отримати кошти не пізніше кінця цього року, вони мають бути безумовними для України, безвідсотковими, не впливати на збільшення державного боргу, і ми повинні мати можливість використати їх на будь-які потреби нашої держави", - зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що насамперед зазначені кошти направлятимуться для відшкодування втрат людей.

Читайте також:

"Ми домовлялися, щоб російські активи були перш за все спрямовані на компенсацію збитків і втрат, які Росія завдала нашим людям", - наголосив прем'єр-міністр.

Крім того, він переконаний, що Україна повинна мати можливість у разі необхідності скористатися цими коштами для фінансування бюджету та для потреб Сил безпеки й оборони.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України напрацював механізми збільшення фінансування обороноздатності. Йдеться, зокрема, про ініціативу "воюй чи працюй".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK