Банки України наростили прибутки: хто скільки заробив

На ПриватБанк припадає 40% від прибутку всіх банків, а найбільше виріс МТБ - аж у 13 разів.
Банки України наростили прибутки: хто скільки заробив
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За 7 місяців 2024 року банки в Україні отримали 119,44 млрд грн прибутку, що на 22% більше, ніж за аналогічний період торік (97,53 млрд грн). Про це пише "Опендатабот", посилаючись на дані НБУ.

Читайте також:

Водночас у 1,8 разів цьогоріч зросла сума податку на прибуток - до 25,83 млрд грн. Попри збільшення податків, чистий прибуток усе одно більший на 13%, аніж торік: 93,61 млрд грн проти 83,18 млрд грн.

В Україні працюють 62 банки, оскільки АТ "Альпарі банк" у червні відкликав свою ліцензію за власним бажанням. 8 банків отримали збитки.

На топ-10 банків України наразі припадає 86% від сукупного прибутку: 80,13 млрд грн.

Opendatabot

Читайте також:

Зазначається, що на державні банки припадає 63% від загального прибутку всіх банків. Стабільно лідирує ПриватБанк: 37,16 млрд грн прибутку після оподаткування. Це на 8% більше, ніж торік. Саме на Приват припадає 40% від загального прибутку всіх банків країни. 

При цьому 21,4 млрд грн заробили банки з іноземним капіталом. Це на 9% більше, ніж за аналогічний період минулоріч. Наразі на них припадає 23% від сукупного прибутку всіх банків. Райффайзен Банк залишився лідером цієї групи: 4,87 млрд грн. Це на 28% більше, ніж за відповідний період минулоріч.

Читайте також:

Сукупний прибуток банків з приватним капіталом зріс на 29% - до 13,39 млрд грн. Зараз на цю групу банків припадає 14% сукупного прибутку. Лідером групи є ПУМБ - 4,24 млрд грн.

"Найбільший приріст серед усіх банків країни показав МТБ банк: аж у 13 разів, до 539,8 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що в АТ "Златобанк" припинено виплати гарантованого відшкодування вкладникам та завершено ліквідаційну процедуру.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK