КНУ імені Тараса Шевченка без торгів купив яйця для харчування курсантів за завищеними цінами

Вартість одного яйця на 17-25% вища, ніж на інших подібних відкритих тендерах.
КНУ імені Тараса Шевченка без торгів купив яйця для харчування курсантів за завищеними цінами
Oksana Savinova / unsplash.com

За даними «Прозорро» Київський національний університет імені Тараса Шевченка (КНУ) без торгів 30 липня підписав договір з ТОВ «Золото садів 2021» про закупівлю яєць вартістю 167 тис грн (тут і далі ціни та суми з ПДВ) для харчування курсантів, що вище цін у магазинах та на подібних інших відкритих тендерах.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

За угодою замовнику в серпні протягом доби після його заявки поставлять 42 тис. курячих яєць вищого ґатунку по 4,20 грн за штуку. При цьому їхнього виробника не оприлюднено.

Видання повідомляє, що це дорожче за роздрібні ціни фасованих яєць вищого ґатунку в магазинах, де вони коштують 4,09-4,10 грн за штуку. Крім того, дешевшими за КНУ були яйця в інших столичних замовників. Наприклад, військова частина 3018 Нацгвардії – по 3,48 грн за штуку, що на 17% дешевше, а Національний науковий центр радіаційної медицини, гематології та онкології НАМНУ законтрактувався по 3,30 грн за штуку, що на 21% дешевше.

Як пише видання, КНУ провів свою закупівлю без торгів «через невідкладну потребу у зв'язку з об'єктивними обставинами, які унеможливлюють дотримання термінів для відкритих торгів або електронного каталогу», оскільки існує договір від 18 червня 2024 року між університетом та «Державним оператором тилу» ( ДОТ). При цьому в договорі між ГОП та КНУ яйця вказано по 4,80 грн за штуку. Проте сам ДОТ у серпні за результатами конкурентних торгів замовив постачання продовольства для інших військових частин у Києві яйця по 3,10 грн за штуку, що на 25% дешевше, ніж у КНУ.

Журналісти зазначають, що підрядником КНУ є створена у 2021 році дніпровська фірма «Золото садів 2021», якою володіє та керує одеситка Марія Шереметьєва. Вона з травня 2024 року поставила КНУ продовольства без торгів на суму 925 тис. грн.

Видання нагадує, що у січні писало про завищені ціни продуктів у прайсі, який університет виставляє Міноборони на харчування своїх курсантів. Також їхні колеги розслідувачі запідозрили ректора КНУ Володимира Бугрова у тому, що він придбав елітну квартиру у київському ЖК White Lines ціною близько $200 тис., на яку "схоже, не було грошей".

Раніше ми писали про те, що продукти для армії на мільярди гривень постачає фірма "Трейд Граніт Інвест", яку пов'язують із оточенням Януковича.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK