Скільки потрібно грошей та часу, щоб світлофори в Києві працювали при відключеннях: відповідь Кличка

Електроприймачі за надійністю електропостачання поділяються на три категорії. Світлофорні об'єкти відносяться до найбільш незахищеної (третьої) категорії.
Скільки потрібно грошей та часу, щоб світлофори в Києві працювали при відключеннях: відповідь Кличка
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Підключення світлофорів у Києві та області до ліній критичної інфраструктури може зайняти кілька років і коштуватиме від 2 до 4 млрд гривень. Про це йдеться у відповіді київського міського голови Віталія Кличка на петицію громадян.

Читайте також:

"Враховуючи практичні терміни розробки проєктно-кошторисної документації, її узгодження та виконання будівельних робіт, у разі безумовного сприяння всіх відповідальних органів державної влади, зміна точки приєднання всіх світлофорних об’єктів, що перебувають на балансовому утриманні Комунального підприємства "Центр організації дорожнього руху" триватиме декілька років та може коштувати від 2 до 4 мільярдів гривень", - йдеться у відповіді.

Зазначається, що вибіркове залишення в роботі ліній, які живлять світлофорні об'єкти на території міста Києва та підлягають повному відключенню, "не вбачається можливим".

Читайте також:

Згідно з Державними будівельними нормами (ДБН) електроприймачі за надійністю електропостачання поділяються на три категорії. Світлофорні об'єкти відносяться до найбільш незахищеної (третьої) категорії.

Як пояснив Кличко, умови для можливості підключення світлофорних об'єктів столиці до першої категорії надійності електропостачання струмоприймачів можливі виключно за умови внесення відповідних змін до ДБН, що не належить до компетенції Київської міської ради та її виконавчого органу.

Читайте також:

"Варто враховувати, що зміна точки підключення світлофорних об'єктів ускладнена необхідністю здійснення низки організаційно-правових та технічних заходів", - йдеться у відповіді на петицію.

Водночас із метою вирішення питання належного функціонування мережі світлофорних об'єктів, розташованих на території столиці, встановлено понад 280 шаф резервного живлення, які подовжують роботу світлофорних об'єктів у період відключення електроживлення.

Читайте також:

Зокрема, у поточному році вже встановлено 77 шаф резервного живлення, що мають змогу підтримувати роботу світлофорних об'єктів до 24 годин, при цьому час їхнього повного заряду складає до 5 годин.

Раніше ми писали, що в Україні в середу, 18 вересня, застосування графіків відключення електроенергії не прогнозується



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK