В ексомбудсменки виявили ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування

НАЗК встановило в діях ексомбудсменки ознаки незаконного збагачення майже на 10 млн грн та ознаки недостовірного декларування більш ніж на 32,4 млн грн.
В ексомбудсменки виявили ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило в ексомбудсменки ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування на понад 42 млн грн. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"НАЗК за результатами повних перевірок декларацій за 2022 та 2023 роки встановило в діях ексомбудсменки, яка на кінець 2023 року була членкинею правління Пенсійного фонду України, ознаки незаконного збагачення на майже 10 млн грн та ознаки недостовірного декларування на понад 32,4 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Так, за результатами перевірки декларації за 2022 рік встановлено ознаки недостовірних відомостей на понад 12,4 млн грн, з яких 2,4 млн грн не відображені відомості про дохід, за рахунок якого декларантка здійснила погашення позики перед банком та вказала 10 млн грн, нібито отримані в позику від третьої особи.

У декларації за 2023 рік зазначене фінансове зобов'язання збільшилось до 20 млн грн. 

Читайте також:

Крім того, за результатами повної перевірки декларації за 2023 рік НАЗК також встановило ознаки незаконного збагачення у зв'язку з набуттям декларанткою грошових активів із непідтверджених джерел для погашення позики перед банком, розмір яких перевищує її законні доходи на 9,9 млн грн.

У діях ексомбудсменки виявлено ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (недостовірне декларування) та ст. 368-5 ККУ (незаконне збагачення). За матеріалами повних перевірок декларацій Національна поліція розпочала кримінальні провадження.

Раніше ми писали, що в ексчиновника Одеської митниці виявили необґрунтовані активи на 3,2 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK