Опалювальний сезон: опубліковано попередній графік, коли в будинках батареї стануть гарячими

У деяких містах дати вже відомі, але багато залежатиме від того, яка температура повітря буде за вікном.
Опалювальний сезон: опубліковано попередній графік, коли в будинках батареї стануть гарячими
Julian Hochgesang / unsplash.com

Опалювальний сезон в Україні, як правило, стартує 15 жовтня. При цьому все залежить не тільки від стану енергетики, а й від того, яка погода та температура за вікном. Житлові будинки вступлять у опалювальний сезон, коли середньодобова температура досягне позначки 8°C і триматиметься на такому рівні щонайменше три доби. Крім того, ще однією умовою стала тенденція до похолодання - для включення опалення не повинно потепліти на вулиці.

Про це пише УНІАН.

Читайте також:

Видання зазначає, що, говорячи про столицю, Кличко заявив, що опалювальний сезон у Києві розпочнеться 14 жовтня, але не для всіх киян, а лише для об'єктів соціальної інфраструктури – школи лікарні, дитячі садки тощо.

Видання також публікує попередній графік початку опалювального сезону у деяких містах:

  • Харків – 15 жовтня;
  • Житомир – 16 жовтня;
  • Житомирська область – 1 листопада;
  • Чернігів – 15 жовтня;
  • Мукачеве – 21 жовтня.

Також повідомляється, що питання про те, коли включать опалення у Луцьку та Волинській області, а також у Рівному та Рівненській області, міська влада поки не коментує. Передбачається, що так само, як і в Києві, орієнтуватимуться на погоду та температуру повітря. Проте до лікарень Рівного тепло прийшло ще 8 жовтня.

Крім того, як пише видання, у Дніпрі ситуація дещо інша - згідно із заявами чиновників, практично всі роботи з теплоізоляції виконані, а місто, загалом, готове до опалювального сезону, але точної дати, коли включать опалення у Дніпрі, немає.

Раніше ми писали про те, що згідно з рішенням уряду до кінця наступного опалювального сезону, тобто 30 квітня 2025 року, ціни на газ для споживачів гарантовано не зміняться.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK