ПДР в Україні переходять на "зимовий період": про що потрібно знати водіям

З 1 листопада на дорогах усіх міст України встановлюється обмеження швидкості руху до 50 км/год.
ПДР в Україні переходять на "зимовий період": про що потрібно знати водіям
Ілюстративне фото / Getty Images

З 1 листопада 2024 року правила дорожнього руху в Україні переходять на "зимовий період". Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає пресслужба МВС.

Читайте також:

На тих ділянках доріг, де було дозволено підвищення обмеження швидкості до 80 км/год, дорожні знаки будуть змінені на обмеження швидкості до 50 км/год.

Білошицький зазначив, що пункт Правил дорожнього руху 12.8 існує вже давно, і можливість встановлення іншого швидкісного режиму на літній період там передбачена.

Читайте також:

"У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується, і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості 50 км/год", - розповів він.

Білошицький зазначив, що швидкісний режим на дорогах фіксують понад 300 камер. Також близько 200 приладів TruCAM, які дозволяють фіксувати перевищення швидкості в ручному режимі, використовують патрульні поліцейські.

Читайте також:

"Саме таким комплексним методом досягається контроль над дотриманням водіями швидкісного режиму. За рік поліцейські притягують до відповідальності мільйони порушників, але все ж перевищення швидкості лишається актуальною проблемою", - додав заступник начальника Департаменту патрульної поліції України.

Раніше ми писали, що з 1 травня 2024 року в Україні скасовано тимчасовий проміжок використання денних ходових вогнів на авто поза населеним пунктом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK