"Найдорожчий металобрухт": у МОУ назвали вартість знищеної у 2024 році російської артилерії

Протягом 9 місяців цього року Сили оборони України знищили умовно 144 ворожі артбригади.
"Найдорожчий металобрухт": у МОУ назвали вартість знищеної у 2024 році російської артилерії
Український військовий / facebook.com/GeneralStaff.ua

З 1 січня по 1 жовтня 2024 року Сили оборони України знищили 10 373 артилерійські системи російських окупантів вартістю не менше ніж $8 млрд. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Читайте також:

Зазначається, що "найчорнішим днем" для армії РФ стало 22 вересня, коли, за даними Генерального штабу ЗСУ, українські захисники знищили 81 ворожу артсистему.

У МОУ розповіли, що 1 артилерійський дивізіон - це 18 артилерійських стволів, артбригада - 72 артустановки. Отже, упродовж 9 місяців цього року Сили оборони знищили умовно 144 ворожі артбригади. 

Вартість знищеної цьогоріч російської техніки становить щонайменше 8 млрд доларів США. Це приблизна цифра, яка ґрунтується на інформації з відкритих джерел і середніх цінах на озброєння та військову техніку (ОВТ) на світовому ринку.

Читайте також:

"Таким чином знищені або виведені з ладу без перспективи відновлення ворожі САУ, гаубиці та гармати, можливо, найдорожчий металобрухт у світі", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що знищену на фронті військову техніку відправляють на переробку, що приносить поповнення до бюджету України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK