Держоператор тилу припинив роботу з компанією, з якою раніше уклав договір на 2 млрд на постачання продуктів

Минулого року глава ГОТ заявляв, що фірма забезпечує військових неякісними продуктами чи порушує терміни постачання.
Держоператор тилу припинив роботу з компанією, з якою раніше уклав договір на 2 млрд на постачання продуктів
ДОТ на 12 місяців припиняє роботу з постачальником продуктів Трейд Граніт Інвест у Донецькій області / Колаж: dengi.ua

Державний оператор тилу (ДОТ) припиняє роботу з постачальником Трейд Граніт Інвест у Донецькій області та застосовує до нього оперативно-господарські санкції, чим забороняє брати участь у тендерах ДОТ протягом 12 місяців. Термін застосування санкцій може бути переглянутий у разі вжиття постачальником заходів, що підтверджують його доброчесність та здатність належним чином виконувати договірні зобов'язання.

Про це повідомляє прес-служба ДОТ.

Читайте також:

У підприємстві наголосили, що причиною стало використання анульованого протоколу випробувань на консерви тушкованої свинини під час постачання військовим на Донецькому напрямку. За результатами детального вивчення виявленого порушення було встановлено, що постачальник кілька разів здійснив відвантаження продукції з недійсними якісними документами. Це ставить під сумнів зокрема якість і самої продукції. На сьогодні зразки цієї партії були надіслані на повторне лабораторне дослідження.

Повідомляється, що інцидент стався у військових частинах Донецького напрямку. З 28 жовтня військовослужбовців постачатимуть постачальники із сусідніх областей. У разі потреби буде залучено іншого постачальника через механізм рамкової угоди.

"Доброчесність - одна з основних вимог для постачальників ЗСУ. Якщо ми отримуємо інформацію про можливу недоброчесність постачальника, ми негайно реагуємо. Так сталося і з поставкою тушонки з анульованими документами якості. Ми провели аналіз, в результаті якого встановили, що Трейд Граніт Інвест неправомірно використав Протокол випробувань на більший обсяг продукції, ніж був ним затверджений, такі дії не можуть залишитися без наслідків, тому ми застосували до компанії санкції.Також тепер ми збільшуємо всім постачальникам штрафи за аналогічні порушення з 20% до 100% від вартості продукції. Сподіваюся, це стане уроком для них та запобіжником від вчинення таких недоброчесних дій", -  підкреслив директор по управлінню ризиками та компдаєнс ДОТ Дмитро Бігунець.

Читайте також:

Також повідомляється, що наразі процес контролю відповідності обсягів партій заявленим під час відборів для якісних досліджень та зазначених у протоколах випробувань не автоматизовано. Відповідні документи надаються військовим частинам під час відвантаження товару.

У ДОТ зазначають, що для того, щоб посилити контроль за обігом продукції, якість якої потребує додаткової уваги, Держоператор тилу, на запит Міністерства оборони України, планує цифровізувати процес відповідності фактично відвантажених обсягів заявленим у протоколах випробуванням. А саме – запровадити системне рішення у ІТ-системі управління забезпеченням ЗСУ – DOT Chain. Планується, що без зазначення номера протоколу випробувань або коли заявлений обсяг вже було вичерпано відповідно до нього, постачальник не зможе сформувати пакет документів та відвантажити товар.

Раніше ми писали про те, що Державний оператор тилу уклав договір з ТОВ «Трейд Граніт Інвест» на понад 2 млрд грн на закупівлю продуктів харчування для військових до кінця 2024 року. При цьому ця компанія пов'язана з екс-чиновниками президента Януковича-втікача, а минулого року глава ГОТ Арсен Жумаділов заявляв, що ТОВ «Трейд Граніт Інвест» забезпечує військових неякісними продуктами або порушує терміни постачання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK