Збитки екосистемам України через війну оцінюються в мільярди доларів: Шмигаль назвав суму

Війна РФ проти України спричинила масштабні екологічні руйнування.
Збитки екосистемам України через війну оцінюються в мільярди доларів: Шмигаль назвав суму
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Війна РФ проти України спричинила масштабні екологічні руйнування, що призвели до безпрецедентного забруднення довкілля, порушення екосистем і знищення біорізноманіття не тільки в Україні, але й у світі. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час конференції з обговорення пункту 8 "Екологічна безпека" Формули миру президента України.

Читайте також:

За словами очільника уряду, нинішні збитки українським екосистемам оцінюються в 65 млрд доларів. Третина українських лісів та 20% природоохоронних територій України постраждали від війни. Через війну під загрозою опинилося 35% біорізноманіття Європи, яким володіє Україна.

Крім того, унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС знищено майже 10 тисяч гектарів водно-болотних угідь міжнародного значення в Україні. 

Близько чверті території України заміновано, що також завдає значної шкоди.

Читайте також:

"Скільки років знадобиться для подолання наслідків? У Франції після закінчення Першої світової війни 106 років тому було визначено 1200 квадратних кілометрів як забруднені внаслідок бойових дій. І до цього дня будь-яка діяльність, включаючи випас худоби, там заборонена. В Україні потенційно забруднена мінами та снарядами територія складає близько 140 тисяч кілометрів квадратних. Тобто український масштаб в десятки і десятки разів більший", - зазначив прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, що орієнтовні збитки довкіллю внаслідок удару РФ по Дніпровській гідроелектростанції вже становлять понад 140 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK