Роналду, Мессі, Неймар увійшли до ТОП-10 найбагатших футболістів світу: скільки вони отримують

У Саудівської Про-ліги найбільше представників у рейтингу.
Роналду, Мессі, Неймар увійшли до ТОП-10 найбагатших футболістів світу: скільки вони отримують
Marcos Moraes / unsplash.com

Кріштіану Роналду знову очолив рейтинг найбільш високооплачуваних футболістів світу, заробивши рекордні $285 млн. З цієї суми $220 мільйонів – зарплата та бонуси від саудівського клубу "Аль-Наср", а $65 млн – доходи від реклами, власного бренду CR7 та інших бізнес-проектів. Це вже шосте лідерство португальця у рейтингу за останнє десятиліття.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на дані Forbes.

Читайте також:

Видання зазначає, що на другому місці розташувався Ліонель Мессі зі $135 мільйонами ($60 млн - зарплата в "Інтер Майамі", $75 млн - рекламні контракти з Adidas, Apple TV та Konami). Аргентинський одноклубник Сергія Кривцова (українець заробляє $750 000) — лідер із доходів від реклами, а нещодавно навіть заснував власну продюсерську компанію 525 Rosario.

Також повідомляється, що, незважаючи на зниження трансферних витрат, у Саудівської Про-ліги найбільше представників рейтингу — чотири гравці. Крім Роналду, до десятки увійшли 32-річний Неймар ($110 млн), Карім Бензема ($104 млн) та Садіо Мане ($52 млн). Англійська прем'єр-ліга представлена трьома гравцями: Ерлінгом Голандом ($60 млн), який забив 101 гол у 108 матчах за "Манчестер Сіті", Мохаммедом Салахом ($53 млн), чий контракт з "Ліверпулем" спливає наступного року, і Кевін млн). Іспанську Ла Лігу представляють Кіліан Мбаппе ($90 млн), який перейшов у "Реал Мадрид" за рекордну суму трансферу, та Вінісіус Жуніор ($55 млн).

Зазначається, що за межами десятки залишилися такі зірки, як Роберт Левандовскі ("Барселона"), Гаррі Кейн ("Баварія") і Рахім Стерлінг ("Челсі").

Видання повідомляє, що рейтинг враховує оцінку доходів футболістів за сезон 2024-25, зокрема зарплату, бонуси та доходи від іміджевих прав. Доходи поза полем включають рекламу, ліцензування, участь у заходах та продаж сувенірів, а також доходи від бізнесу, яким володіють гравці. Дані взяті з відкритих джерел та інтерв'ю з експертами галузі.

Інфографіка Дарина Дмитренко
Інфографіка Дарина Дмитренко / Liga.net

Раніше ми писали про те, що ТОП-5 найдорожчих українських футболістів англійської Прем'єр-ліги очолює Олександр Зінченко, який коштує 38 мільйонів євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK