Україна отримала понад 19 тис тонн гуманітарки для енергосектору з початку війни - Міненерго

Україна отримує від партнерів енергетичне обладнання, зокрема трансформатори, необхідні матеріали для проведення ремонтно-відновлювальних робіт.
Україна отримала понад 19 тис тонн гуманітарки для енергосектору з початку війни - Міненерго
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від партнерів 19,2 тисячі тонн гуманітарної допомоги для підтримки стабільної роботи енергосистеми. Таку допомогу надали 36 країн світу. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Читайте також:

"Україна отримує від партнерів енергетичне обладнання, зокрема трансформатори, необхідні матеріали для проведення ремонтно-відновлювальних робіт", - йдеться в повідомленні.

У вересні 2024 року пріоритетним напрямом гуманітарної допомоги енергосектору України з боку міжнародних донорів була передача обладнання для посилення стійкості енергосистеми, забезпечення термінових потреб житлово-комунальної сфери до старту опалювального періоду.

Зазначається, що лише за минулий місяць із пропозиціями технічної допомоги до України звернулися 5 країн, було надано обладнання орієнтовною вартістю 10,5 млн євро.

Читайте також:

З метою реалізації механізму отримання гуманітарної допомоги Міненерго продовжує використовувати онлайн-платформу AidEnergy - "єдине вікно" для збору, актуалізації та інформування донорів щодо потреб набувачів, опрацювання та підтвердження пропозицій донорів, розподілу гуманітарної допомоги та звітування.

Раніше ми писали, що НЕК "Укренерго" отримала перший великий трансформатор у рамках проєкту REPOWER від Світового Банку. Це допоможе посилити надійність передачі електроенергії від електростанцій до мереж обленерго.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK