Штучний інтелект суттєво вплине на робочі місця у всьому світі

Він обрушиться як цунамі на ринок праці протягом найближчих двох років.
Штучний інтелект суттєво вплине на робочі місця у всьому світі
Gerard Siderius / unsplash.com

Штучний інтелект обрушується на світовий ринок праці «як цунамі». Він вплине на 60% робочих місць у країнах із розвиненою економікою та на 40% робочих місць по всьому світу в найближчі два роки.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на слова директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Кристаліни Георгієвої.

Читайте також:

«У нас дуже мало часу, щоб підготувати до цього людей та бізнес. Якщо ми добре з цим впораємося, це може призвести до величезного збільшення продуктивності, але це також може призвести до ще більшої дезінформації і, звичайно, більшої нерівності в нашому суспільстві», — сказала Крісталіна Георгієва.

Вона зауважила, що останніми роками світова економіка стала більш схильною до потрясінь, пославшись на глобальну пандемію 2020 року, а також на війну в Україні.

Крім того, директор МВФ очікувала нових потрясінь, особливо через кліматичну кризу, але економіка залишалася напрочуд стійкою.

"Минулого року були побоювання, що більшість економік впадуть у рецесію, але цього не сталося., Інфляція, яка вразила нас із дуже сильною силою, знижується майже скрізь», – зазначила Георгієва.

Раніше ми писали про те, що українці допоможуть впровадити ШІ у розвідку НАТО.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK