Ген «вертухая»: діти російських тюремників отримають посади батьків у спадок

Причиною став кадровий голод у Федеральній службі виконання покарань.
Ген «вертухая»: діти російських тюремників отримають посади батьків у спадок
ілюстративне фото / Соцсети

Діти співробітників Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) отримають право на вступ до відомчих вузів у пріоритетному порядку. Відповідні поправки до закону «Про освіту» схвалила урядова комісія із законопроектної діяльності .  

Про це повідомляє The Moscow Times.

Читайте також:

Наголошується, що на даний момент переважне право на зарахування до відомчих вишів є лише у дітей військовослужбовців, співробітників російського МВС та росгвардії. Але обов'язковою умовою для цього є успішне проходження вступних випробувань.

У зв'язку з цим, російська влада запропонувала надати таку саму можливість для дітей співробітників ФСВП, щоб унеможливити «правову нерівність» між силовими відомствами.

Повідомляється, що, згідно із запропонованими поправками, пріоритетне право для зарахування до вишів отримають діти тих співробітників, які пропрацювали в системі 20 років і більше або були звільнені після досягнення граничного віку.

Автори ініціативи пояснюють це кадровим голодом у ФСВП. На їхню думку, пропозиція може стати фактором, який утримує людину від звільнення з ФСВП, оскільки престиж служби та зарплати у співробітників служби невисокі. При цьому наголошується, що «спадковість» у ФСВП вітається, оскільки «там справді є люди, які поколіннями працювали у в'язниці».

Раніше ми писали у тому, що у РФ критичний дефіцит медичних фахівців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK