Переговори про членство України в ЄС принципово мають розпочатися в червні, - Зеленський

Зеленський провів розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Було обговорено оборонну підтримку України та відносини з Євросоюзом.
Переговори про членство України в ЄС принципово мають розпочатися в червні, - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

Принципово, щоб переговори щодо вступу України до Європейського Союзу розпочалися в червні 2024 року. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 19 березня.

Читайте також:

За словами глави держави, він провів розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Було обговорено оборонну підтримку України та відносини з Євросоюзом.

"Готуємося до засідання Європейської ради. І до важливих європейських рішень цього року. Економічних, зокрема щодо продовження лібералізації торгівлі України з Євросоюзом - це один із життєво важливих елементів нашої стійкості в час захисту від російської агресії", - розповів Зеленський.

Він зазначив, що політичні рішення також готуються.

Читайте також:

"Зокрема, для нас в Україні та для всієї Європи принципово, щоб реальні переговори щодо членства України почалися в червні, без затримок. І це буде правильний політичний сигнал, що Європа достатньо міцна й точно не піддасться російському тиску", - додав президент.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський 13 березня провів декілька нарад із міжнародної роботи щодо наступних кроків України на шляху до членства в Євросоюзі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK