В Україні приватизують 150 держпідприємств до кінця 2022 року: Кошти спрямують на потреби ЗСУ

У рамках малої приватизації 2022 року держава знайде інвесторів для щонайменше 150-ти підприємств.
В Україні приватизують 150 держпідприємств до кінця 2022 року: Кошти спрямують на потреби ЗСУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У рамках малої приватизації в 2022 році держава планує знайти власників для щонайменше 150-ти підприємств. Отримані кошти будуть спрямовані на потреби ЗСУ. Про це заявила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також:

"Сьогодні понад 3 тис підприємств знаходяться в державній власності, з них 1800 не ведуть господарської діяльності. Очікуємо, що нові приватні власники зможуть їх перезапустити", - сказала вона.

Зазначається, що торги стартуватимуть з балансової вартості активу, а остаточна ціна буде визначена під час аукціону. Серед найбільш перспективних об’єктів на приватизацію – комбінати хлібопродуктів та спиртові заводи.

"Саме з них стартує мала приватизація, уже оголошені перші аукціони. Список приватизаційних активів буде доповнюватися тими підприємствами, які наразі перебувають в управлінні міністерств", - повідомила міністр економіки.

Читайте також:

Вона нагадала, що мала приватизація тепер буде відбуватися за новими правилами відповідно до законодавчих змін.

"Нові правила визначають, що приватизується цілісні майнові комплекси. При цьому кредитори отримують гарантії повернення своїх коштів. Скорочено терміни проведення приватизації. Це важливо для потенційних власників. Також зберігаємо усі дозволи та ліцензії єдиних майнових комплексів для нових власників. Зростають гарантійні внески, а оплата за актив буде відбуватися одразу після проведення аукціону. Це унеможливить спроби через суди затягувати приватизаційний процес", - додала Свириденко.

Раніше ми писали, що уряд України затвердив перелік із 420 державних підприємств, які будуть передані в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації та ліквідації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK