Незаконна приватизація держмайна на 25 млрд грн: СБУ викрила масштабну схему

Уже 230 незаконно приватизованих установ передано до АРМА.
Незаконна приватизація держмайна на 25 млрд грн: СБУ викрила масштабну схему
СБУ викрила схему незаконної приватизації держмайна / ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила масштабну схему привласнення державних установ санаторно-курортної сфери України. Про це повідомили в СБУ.

Установлено, що до організації оборудки причетний заступник голови Федерації профспілок України й четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності КМДА.

Читайте також:

"Вони займалися незаконним "виведенням" із держвласності соціальних закладів для їхнього подальшого продажу й отримання тіньових прибутків. Серед привласненої нерухомості українські санаторії, реабілітаційні центри й навчально-спортивні установи", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, "схема" полягала в тому, що посадовці з КМДА виписували документи, які передавали Федерації профспілок право власності на державні об'єкти. Потім ці об'єкти продавали за ринковою вартістю через підконтрольні фірми.

Читайте також:

Зазначається, що вже 230 незаконно приватизованих установ передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Загальна вартість майна становить 25 млрд грн.

Наразі топчиновнику профспілок повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 124 млн грн.

Раніше ми писали, що ДБР повідомило про підозру колишньому начальнику Головного управління майном КМДА, який незаконно передав право власності на державне майно профспілкам.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK