В Україні продаж землі перевищив довоєнні показники: як змінився ринок нерухомості

Угоди із земельними ділянками зросли на 36,6% порівняно з 2021 роком.
В Україні продаж землі перевищив довоєнні показники: як змінився ринок нерухомості
Avi Waxman / unsplash.com

У першому кварталі 2024 року за даними Єдиного реєстру нотаріальних бланків Мін'юсту українці оформили понад 185 тисяч договорів щодо відчуження земельної ділянки. Це на 36,4% більше, ніж на початок повномасштабного вторгнення. А відчуження іншої нерухомості побільшало на 55% — проте це все ще менше, ніж у 2021 році.

Про це повідомляє платформа Опендатабот.

Читайте також:

За її даними, у 2024 році українці частіше продають або передають в іншу власність землю. Цей показник на 56% більший, ніж за аналогічний період минулого року. І це вже на третину більше, ніж до початку повномасштабної війни – у 2021 році було оформлено понад 136 тисяч договорів щодо відчуження земельної ділянки.

У той же час, як зазначає платформа, відчуження іншої нерухомості цього року збільшилося у півтора рази. Так, за перший квартал цього року нотаріуси засвідчили понад 181 тисячу таких бланків. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року таких угод було близько 117 тисяч. Однак це все ще на 16% менше, ніж на початок повномасштабної: війни. Тоді для відчуження землі було використано трохи більше 216 тисяч бланків.

інфографіка
інфографіка / Opendatabot

Раніше ми писали про те, що в Мінінфраструктурі розрахували опосередковану вартість будівництва житла у регіонах України за квадратний метр загальної площі квартир житлового будинку у всіх регіонах України. Середня ціна квадрата по Україні складає 21546 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK