Українцям розширили географію, де вони можуть отримати житло за проектом «єВідновлення»: яких регіонів торкнеться

В Україні є ще 140 громад, де можна обміняти сертифікати на нерухомість.
Українцям розширили географію, де вони можуть отримати житло за проектом «єВідновлення»: яких регіонів торкнеться
vu anh / unsplash.com

В Україні розширили перелік громад, де українці можуть купувати нове житло за програмою «ЄВідновлення». Тепер це можуть бути міста та села із категорії "території можливих бойових дій".

Про це пише RegioNews з посиланням на слова народного депутата та голови партії "Слуга Народу" Олени Шуляк.

"Українці тепер матимуть ширшу географію для вибору нового місця проживання. А це, відповідно, ще більше розширює можливості «єВідновлення». З перших днів ми наголошуємо – громадяни не обмежені у праві вибору локації, де вони хочуть жити, використовуючи сертифікат "єВідновлення". Але згідно із законодавством про компенсацію у рамках програми «єВідновлення» житлового сертифікату було заборонено використовувати на територіях, де ведуться бойові дії, а також на тих, для яких все ще існує така можливість. Але відповідна ухвала Кабміну тепер дозволяє купувати житло в обмін на сертифікат "єВідновлення" і там, де бойові дії ще можливі”, - розповіла Олена Шуляк.

Читайте також:

Депутат зазначає, що статус таких територій мають, зокрема, 15 громад на Миколаївщині, 16 громад на Сумщині, понад 40 громад на Харківщині, 14 громад на Херсонщині та навіть 4 громади на Чернігівщині. Деякі з них давно перебувають у відносно безпечних регіонах, як, наприклад, Новгород-Сіверський та Городня на Чернігівщині, а також Глухів та Шостка Сумської області.

За словами народного депутата, в Україні налічується близько 140 громад, розташованих на територіях можливих бойових дій у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. При цьому Миколаївщина, Харківщина та Чернігівщина, поряд із Києвом та Київщиною, входять до ТОП-5 регіонів, де українці найчастіше купують житло в обмін на житлові сертифікати «єВідновлення».

«Розширення територій, де українці можуть придбати житло за компенсацію "єВідновлення" – малий, але важливий крок у розвитку програми та підтримки людей, які постраждали внаслідок агресії Росії. Більше того, вже зараз ми активно працюємо над подальшим розширенням географії «Відновлення». Зокрема, щоби отримувати компенсацію могли громадяни, чиє житло знаходилося на тимчасово окупованих територіях. Пілотний проект із цього приводу у Мелітополі успішно завершено. Тому цей кейс ми масштабуватимемо й інші тимчасово окуповані населені пункти», - підсумувала Шуляк.

Раніше ми писали про те, що українцям хочуть дати компенсацію за знищене війною авто за аналогією до виплат на відновлення житла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK