На Київщині ввели в експлуатацію п'ятиповерхівку, відбудовану за кошти United24: як виглядає

В Ірпені відновили перший багатоквартирний будинок у рамках співпраці з United24.
На Київщині ввели в експлуатацію п'ятиповерхівку, відбудовану за кошти United24: як виглядає
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На Київщині здано в експлуатацію перший із 18 багатоквартирних будинків, які відбудовують завдяки коштам, зібраним фандрейзинговою платформою United24 у межах напрямку "Відбудова України". Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте також:

Йдеться про п'ятиповерховий багатоквартирний будинок в Ірпені. У березні 2022 року росіяни обстріляли будинок запалювальними снарядами. Тоді вщент згоріли всі квартири на п'ятому поверсі. Ще частина квартир у першому під'їзді згоріла через танкові обстріли.

Вартість ремонтних робіт склала 77,79 млн гривень. Проєкт відновлення передбачав, зокрема, відновлення стін та перекриттів, даху й покрівлі, заміну вікон та дверей, відновлення фасадних стін та їх утеплення, відновлення системи водовідведення та водопостачання, а також ремонт системи опалення та внутрішнє оздоблення квартир тощо.

facebook.com/Ministry.for.restoration

Читайте також:

Завдяки реалізації проєкту до своїх квартир повернуться 325 мешканців будинку.

Зазначається, що відновлення 18 будинків у межах напрямку "Відбудова України" розпочалося в січні 2023 року в Київській області в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, а також у селах Бузова та Мила Дмитрівської територіальної громади. По завершенню відновлення понад 4 тисячі мешканців цих громад зможуть повернутися у власне житло.

Читайте також:

Завдяки донорам United24 зі 110 країн вже зібрано понад 720 млн гривень на відбудови житлових будинків. Також відновлення частково реалізується завдяки коштам держбюджету та внескам місцевої влади і мешканців будинків, які розпочали відновлювальні роботи одразу після деокупації Київщини.

Раніше ми писали, що обстеження зруйнованого житла тепер буде проводитись і на території активних бойових дій. Відтак компенсації за програмою "єВідновлення" зможуть отримати ще більше громадян.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK