Найбільший інфраструктурний проєкт: в Україні добудували магістральний водогін

Водогін звели з нуля за рекордні 11 місяців.
Найбільший інфраструктурний проєкт: в Україні добудували магістральний водогін
В Україні добудували магістральний водогін / facebook.com/Ministry.for.restoration

З понеділка, 12 серпня, запрацював на повну потужність магістральний водогін "Інгулець - Південне водосховище". Про це повідомив в.о. голови Держагентства відновлення Роман Комендант.

Читайте також:

За його словами, це найбільший проєкт, реалізований Агентством відновлення, а також найбільший інфраструктурний проєкт за роки незалежності України.

У відомстві розповіли, що водогін звели з нуля за рекордні 11 місяців. Після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС понад півтора мільйона людей залишилися без водопостачання, постраждали 15 територіальних громад Криворіжжя. 

Будівництво нового водогону розпочали одразу після теракту на Каховській ГЕС. Його потужності достатньо для безперебійної подачі води мешканцям Криворізького району.

Читайте також:

Тепер 4 нитки труби діаметром 1200 та 1000 мм качають 400 тисяч кубічних метрів води на добу в Південне водосховище. Далі КП "Кривбасводоканал" проводить очищення та надає централізовану послугу з водопостачання споживачам.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України додатково виділив 258 млн 418 тис. 900 грн на забезпечення Миколаєва та Кривого Рогу питною водою до кінця року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK